Den Norske Hjelpe og Støttegruppa Costa del Sol

Gruppa har hatt styremøte 25. oktober 2017. Gruppa fortsetter som tidligere med sine oppgaver.

Men på sikt er gruppa avhengig av frivillig hjelp til utlånsvirksomheten. Det letes med lys og lykter for å finne en person eller to som kan tenke seg å hjelpe til. Gruppa setter inn en annonse i Det Norske Magasinet i november om dette. Vennligst kontakt gruppa dersom du eller noen du kjenner, kan påta seg et slikt frivillig arbeide.

Gruppa erfarer at det er stort behov for de hjelpemidlene de har.

Gruppa samarbeider med Nordmanns-forbundet, Norsk Forening, Sjømannskirken og Turistkirken.

Vennetreffene som gruppen har hatt fire ganger i året, er det nå besluttet å avvikle inntil videre.

Mobiltelefoner til gruppa:

(LEDER)   :616188481

Nestformann:645451949

609243778

Gruppa ønsker at alle får kjennskap til utstyr som kan leies. Også tilreisende fra Norge kan ha nytte av oversikten, slik at en kan slippe å ta med seg for mye bagasje.

Utstyr som kan leies:

Rullator med bøyle i ryggen                                            1 stk

Rullator med gummihjul                                                 10 stk

Rullator med støttebein                                                  1 stk

Trekantet rullator                                                            2 stk

Rullestoler, nye med styrehjul                                          6 stk

Rullestoler, gamle med styrehjul                                       4 stk

Rullestoler med små hjul                                                   2 stk

Benstøtte for benbrudd                                                     2 stk

Krykkepar                                                                         6 stk

Prekestol, ny utgave                                                          1 stk

Toalettstol                                                                   2 stk

Dusjstol/toalettstol                                                   2 stk

Toalettstol m/armstøtter                                                   1 stk

Toalettforhøyere                                                                3 stk

Veggfaste håndtak til toalett                                              2 stk

Trim for føttene                                                                 2 stk

Dreieskive som hjelper folk fra seng til stol                        1 stk

Sengebrett med ben fra gulvet                                          1 stk

Klyper til å ta ned ting med                                              4 stk

Sittesete for badekar                                                        2 stk

Madrass, forebyggende for liggesår                                   1 stk

Respirator (v/Grete Klavenes)                                          1 stk

Barneseng av stoff

2 stk

Barneseng av tre m/madrass                                          1 stk

Barneseter til bil                                                           3 varianter

Verktøyskap med nødvendig verktøy                               1 stk

Mikrofonanlegg med mikrofon                                        1 stk

Gruppa ble startet opp i Nordmanns-Forbundets avdeling her på Costa del Sol i året 2004 i Fuengirola.

Gruppa ble senere et samarbeid mellom de norske grupperingene i Fuengirola:

Sjømannskirken, Norsk forening og Turistkirken.

Styret i gruppa kommer sammen en gang på høsten og i februar hvor det er årsavslutning.

Gruppa jobber i det stille og har taushetsplikt.

Samarbeider med diakon, prest, hjelpepleiere og annet fagpersonell om nødvendig.

Gruppa leier ut hjelpemidler fra vårt lager i sentrum av Fuengirola:

Rullestoler, rullatorer, krykker, toalettforhøyere, barneseng, barnesete til bil,

osv.

Ta kontakt med Nestformann på

telefon 952 666494 eller på mobil 645451949

Har du et lite eller stort problem som du ikke kan løse så kan vi prøve å løse problemet. Hvis vi ikke kan, henvender vi dere videre til ekspertisen på området.

Gruppa har jobbet døgnet rundt uten stopp siden oppstarten i 2004.

Gruppa har ingen medlemskap.

Alle kan komme på våre Vennetreff.

På våre treff pleier vi alltid ha et nytt aktuelt tema,alsang og lotteri i pausen hvor man kan kjøpe rimelig mat og drikke.

President : telefon 952 475 230 eller mobil 616188481

Nestformann: telefon 952 666 495 eller mobil 645451949